torstai 24. huhtikuuta 2014

Kuulumisia kommuunista

Tiedättekö niitä päiviä, kun ei yksinkertaisesti tee mieli edes nousta sängystä, mikään ei suju niin kuin pitäisi ja olo on kuin oravalla, jonka käpy on jäässä? No, tänään ei ollut yksi niistä päivistä. Nukuin pitkään (etuja sairastelussa, voi hyvillä mielin olla laittamatta herätystä) ja aamupalaksi itse leivottua leipää. Hirveästi en ole tänään loppujen lopuksi tehnyt, mutta tänään on tuntunut taas siltä, että on jokin ote näihin päiviin. Että ne eivät vain kulje ohi, vaan minä itse sanelen päivieni järjestyksen. Tänään on ollut hyvä olla. 




Ohjelmassa oli vaatekaapin siivous, siellä kun ei oikein mikään enää meinannut pysyä pinoissaan saati löytyä. Sen tehtyäni (ja muutamia farkkuja tuunattuani) ajattelin uhmata maailmaa ja lähdin ulkoiluttamaan kameraa. Ei oikeastaan edes tuntunut niin pahalta, muutenkaan tänään en ole yrittänyt päästä keuhkoistani eroon yskimällä enää niin pahasti. Ulkona päivääni piristi vielä eräs lenkkeilijänainen, joka pysähtyi kehumaan että mulla on kivan väriset hiukset. Niin pienillä asioilla voi parantaa toisen päivää niin paljon. :)


Yksin itsensä kuvailun haasteita - tarkennukset missä sattuu, milloin puuttuu pää milloin jalka, ja kuinka paljon mielikuvitusta saa käyttää kameran oikealle korkeudelle saamisessa.


Pitkästä aikaa jaksoin kokkaillakin ihan oikeasti, ja ajattelin jakaa tämän reseptin teidänkin kanssa. Nopeaa, helppoa ja edullista. Puhumattakaan herkullisuudesta!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kukkakaalilaatikko

1pss pakastekukkakaalta (450g, voi käyttää myös tuoretta)
400g jauhelihaa, kanasuikaleita tms
3-4 keskikokoista porkkanaa
½pss pakasteherneitä
1 sipuli
pala purjosipulia
1 prk juustoista ruokakermaa
1 prk tavallista ruokakermaa
1tl suolaa
valkosipujauhetta
paprikajauhetta
sitruunapippuria


Kaada uunivuokaan kukkakaalet, ruskistettu jauheliha/kanasuikaleet/tms, kuori ja pilko porkkanat sekä sipulit ja lisää uunivuokaan. Lisää ruokakermat (myös 1 purkki riittää, mutta kahdesta saa kastikemaisen lisän) ja mausta oman maun mukaan (ohjeessa käyttämäni mausteet).  Laita 200-asteiseen uuniin ensin n. 15 minuutiksi, jonka jälkeen sekoita ja laita vielä 15 minuuttia uuniin. Itse halusin jättää vihanneksiin "purupinnan", jolloin 30 minuutin uunissaolo riitti. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Nyt katson viime viikon jaksoa Vampyyripäiväkirjoista ja suunnittelen leffailtaa bilsan kirjaa selaten. Lontoo -postauksen perään ehdittiin jo kyselläkin, ja lupaan että se tulee pian. Mites teidän päivät on menneet? Entä mikä on suosikkinne kuvista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti